miércoles, 15 de junio de 2011

MIREM EL CONTE DE LA TORTUGA SÀVIA


Hola families!!

L’ educació que hem rebut al llarg de la vida ens influeix i molt alhora de relacionar-nos amb altres persones. Sense saber-ho actuem de la mateixa manera que ens van ensenyar de petits. Hem reprimit moltes vegades el ser impulsius davant una situació inesperada. De petits, ens han ensenyat que cal saber controlar-se. El nen “bo” que portem a dins és el que agrada als altres, pares, professors,.... i d’ adults continuem amb aquest nen “bo” per agradar als caps, companys de feina, parella, ...
No és dolent saber controlar-se, ben al contrari, és el que ens permet viure en societat, respectant als altres, però també ens hem de respectar a nosaltres mateixos. Excessiva repressió ens deixa sense creativitat davant les diferents situacions. Cal buscar l’equilibri que tots volem, entre un excés d’impuls i un excés d’autocontrol.

Per explicar als nens aquest tema de l’autocontrol hi ha un conte amb uns bons consells la Tortuga sàvia, aquest conte és un material pedagògic creat expressament perquè els nens i nenes aprenguin a reconèixer les seves emocions i descobreixin per què les senten. Gràcies aquest conte ens permet treballar una de les activitats curriculars que es desenvolupa en el nostre centre en horari escolar i pretenem que en algunes estones d'oci a casa, els nens i nenes recorren un camí cap a l'autoconeixement, el qual els ofereix la possibilitat d'aprendre a estimar el que són i el que fan sense dependre de res ni ningú més que ells mateixos. 

Ja tenim disponible el conte que estem treballant a l'aula. És el conte de la tortuga sàvia. Com anteriorment hem esmentat, amb aquest recurs millorarem el control de les emocions dels nostres infants, d'una forma divertida i amb molt bons consells, que inclús ens poden ajudar a nosaltres.

Recomanem que mireu amb els vostres fills el conte quan es trobin tristos, enfadats, o després d'haver passat una rabieta. D'aquesta forma potenciarem el treball entre vosaltres i nosaltres. Entre tots l'acció serà més efectiva.




Els objectius que nosaltres ens hem proposat des de l'aula per a treballar aquest conte són els següents:

- Introducció als infants en el concepte d'autocontrol.
- Reduir la seva impulsivitat i orientar cap a comportaments reflexius.
- Automatitzar una resposta motora inhibidora d'accions impulsives
- Trencar el cercle de conducta disruptiva /augment de la conflictivitat.
- Introducció al concepte "mirar endins per saber com ens sentim"


Aquest conte és molt fàcil de treballar a l'aula però alhora podem aprendre molt fàcilment. Nosaltres a l'aula el treballem de la següent manera:
Primer les educadores ens fan una presentació del tema, seguidament ens presenten les protagonistes del conte, és a dir, ens deixen familiaritzar-nos amb les titelles per tal de conèixer-les més a fons. Un cop presentat els protagonistes de la història, escoltem el conte molt atentament ja sigui de forma narrada i teatralitzada o bé en forma de audiovisual.  Hem d'estar molt atents a la representació ja que hi ha alguns moments on hem de fer el que ens demanen, així que al final del conte som particeps del mètode que utilitza la torugueta.
Així que families, aquest conte ens agrada molt i a través d'aquest link podeu treballar des de casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario